Beugelen

Een sport voor u.

Dynamisch Tactisch

Gezellig Ontspannend.

Voor jong en oud, Recreatief Competitief.

Beugelen is een makkelijk toegankelijke sport, die weinig kracht en of conditie vereist. En door jong en oud met veel spelplezier kan worden beoefend.

Spelinzicht en spelvaardigheid zijn belangrijk voor het winnen van een partij beugelen. Maar zijn ook de factoren die bijdrage aan het spel plezier.

Tegenwoordig wordt het beugelspel hoofdzakelijk op binnenbanen gespeeld.

Een binnenbaan bestaat uit een stevige lemen vloer, waarop fijn grind is aangebracht.
Rondom de baan zijn zitplaatsen voor de toeschouwers waar onder het genot van een drankje het spel op de baan kan worden gevolgd

Zoals bij teslegersnnis de tennisracket het voornaamste onderdeel is van de tennissport zo is bij de beugelsport de houten palet of schop het voornaamste spelmateriaal, deze schop is 70 a 80 cm lang en 7 a 10 cm breed.

De kunststof speelballen, twee witte en twee zwarte, zijn 17.2 -18 cm doorsnede en 3.4 -4.3 kg zwaar.  Voor onze jongste beugelaars beschikken we over aangepaste kleinere speelballen.
De accommodatie van de Klöskes is niet alleen geschikt voor competitie wedstrijden en oefenavonden maar ook zeer geschikt voor families en verenigingen die kennis willen maken met de beugelsport.

Informatie over de historie van de beugelsport vindt u bij het betreffende menu.

Indien u informatie wenst om kennis te maken met onze club of lidmaatschap maak dan gebruik van ons 

informatie formulier